Design Week Milano Öne Çıkanlar_I
Milan Design Week, hafta başı itibariyle başlamış olup 9 Nisan Pazar gününe kadar devam edecektir. Tüm şehrin farklı bölgelerinin tasarımla dolup taştığı bu günler, Fuorisalone farklı seçeneklerle her köşe başından karşımıza çıkmakta. Herkesin kendi sanatsal bakış açısına ve tasarım anlayışına uygun bir şeyler bulabileceği bu günlerde müze şovları, markaların lansmanları, endüstriyel vitrinler, kokteyller gibi bir sürü etkinliğin hüküm sürdüğü bir şehirden bahsediyoruz. Ancak aşağıda anlatacağımız sekiz etkinlik, bizim favorilerimiz.
Jaime Hayon’s Stone Age Folk ile Caesarstone
Tasarımcı Hayon, bu seneki tasarım haftası için kuartz taşı üreticisi Caesarstone ile işbirliği yapmış ve ortaya Stone Age Folk adlı rengârenk bir harikalar diyarı çıkmıştır. Mobilya tasarımı üzerine çalışan Hayon, ortaya palyaço suratını anımsatan bir şifonyer tasarımı çıkarmıştır. Ayrıca pavilyon tarzındaki çalışması iki modern ve fonksiyonel, taştan tasarlanmış atlıkarınca içermektedir.
Fare Luce – Foscarini
Ünlü aydınlatma firması Foscarini, Giovanni Maria Filinceu mimarlık firması tasarımı olan, farklı mekanlarda farklı aydınlatmalarla geçişler yapan bir proje ile karşımızda bu yıl. Brera’da bulunan showroomları, şu sıralar farklı kurulumlara ev sahibi olmakta. İnce aynalarla sonsuzluğun yaratıldığı odacık, tasarım meditasyonları için tek bir mumun yandığı taş şapel bunlardan öne çıkanlar arasında. Fotoğrafta görülen, uzatılmış çizgisel aydınlatma, James Turrell2in ayaklarımızın dibinde başlayıp gökyüzünde sona eren çalışmasını hatırlatmakta.
Triennale’de bulunan Confluence 20+
Milano’nun Triennale müze evleri, dünyanın farklı yerlerinden, farklı endüstriden bir çok tasarıma ev sahipliği yapmaktadır. Confluence 20+, Hong Kong’dan gelen ya da Hong Kong’lu tasarımcıların çalışmalarından oluşmaktadır. Geniş kapsamlı çalışmalar, örneğin; Sammy Or tarafından tasarlanan, Çin karakterlerinden oluşan okyanus sahnesi, Julie Prohin ve Jesse McLin tarafından tasarlanmış küçük yaşam alanları ve modern, daha çok önemsenmesi gereken yaşama dikkat çeken çalışmalar incelenebilir.
Façades: Mimarlığın Derisi – Piuarch
Façades, şöyle bir göz atmanız gereken ve anlık ta olsa üzerinizde ciddi etkiler bırakacak bir çalışma. Sizde hem değişik bir ilkbahar etkisi yaratacak hem de Milano’nun birçok binasının güzelliklerini abartı ile gözler önüne serecek.
The Toiletpaper Bar – Holy Handmade
Bu konseptin diğer gösterimleri olan; Art Basel Miami Beach, Visionaire – New York City – Cadillac House gibi, kaçırdıysanız, Milano’da deneyimleme şansınızı iyi değerlendirmenizi öneririz. The Toiletpapaer Magazin bar, Holy Handmade’in duvar kağıtları ile çevrelenmiş. Aydınlık ve manik stildeki sanat basımları çok katmanlı alanlara dağılmış, sadece The Toiletpaper çalışmalarını değil, aynı zamanda şehrin benzersiz sulama deliğini sergilemekte.
Se’ – Rossanna Orlandi
Rossanna Orlandi, iç mimarlıkta bir rüya alanı olarak yaratılmış Se’ çalışmasına ev sahipliği yapmakta. Bu kolektif çalışma, Nika Zupanc ve Calico Wallpaper gibi yetenekleri bir araya getirmiş ve iç mekanlarınıza lüks bir ilham kaynağı sunmakta.
Studio Swine – New Spring for COS
Hiç etrafınızda kokulu küreler yağdıran mekanik bir ağaç görmek ister miydiniz? Tarifi imkânsız bir deneyim için, Studio Swine’ın nefis bir gariplikte olan New Spring çalışması görülmeye değer. Bu sezonun en çok konuşulan parçası olan New Spring, aynı zamanda Design Week’in benzersiz atmosferik çalışması. Bu robotik tasarım, çiçek gibi açıp, dalından düşen parçalarla dokulu teksil ürünlerine değdiğinde kırılmıyor, örneğin; COS tekstil ürünleri. Bu sayede COS ürünlerinin unutulmaz bir reklamını da yapmış oluyor.
Snarkitecture – Valextra
CH favori tasarım ikilisinin çanta mağazası konsepti bu yıl ilgi çeken çalışmalardan biri. Ruhani bir hissiyat yaratan bulut teması o kadar başarılı bulunmuştur ki Milan Design Prize’ı almaya hak kazanmıştır. Snarkitecture her zaman başarılı projelere imza atsa da, sanıyoruz ki çalışmaları arasından şimdiye kadar en iyisi ile karşı karşıyayız.